Krónika

Ezerkétszázan keresték az egy hete eltűnt autista kisgyereket

Az akcióban rendőrök, katonák, tűzoltók és a katasztrófavédelmi szolgálat önkéntesei vettek részt a Hamburgtól nyugatra található Bremervörde környékén, de továbbra sem bukkantak a hatéves Arian nyomára

A kisfiú hétfőn este ment el egyedül otthonról a Bremervörde határában található Elm kistelepülésen. Egy térfigyelő kamera felvételei szerint a közeli erdő felé szaladt. A kezdeti keresési övezetet, amely főként Elm térségére összpontosított, a hatóságok vasárnapra kiterjesztették távolabbi területekre is. Az erőfeszítések részeként egy másfél kilométer széles élőlánc fésülte át a térséget északról délre Elm irányába.

Ezerkétszázan keresték az egy hete eltűnt autista kisgyereket
A németországi Elm városban és környékén hatalmas mozgósítás történt az eltűnt hatéves autista kisfiú felkutatására. Mintegy ezerkétszáz katona, rendőr, tűzoltó és a katasztrófavédelmi szolgálat önkéntesei vették részt a kutatásban
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Moritz Frankenberg

A keresésbe drónokat, keresőkutyákat, az Oste-folyón búvárokat, valamint éjjellátó készülékkel felszerelt katonákat is bevetettek.
A hatóságok szerint egyelőre nincs jele annak, hogy bűncselekmény történt volna. A keresést hétfőn folytatják.
A héten tűzijátékot is bevetettek annak reményében, hogy ez felkelti az autista kisgyerek érdeklődését. A tűzoltóság édességeket és színes lufikat is kihelyezett a fiú elmi otthonának közelében.

Kapcsolódó írásaink