Krónika

Még éppen időben érkezett a segítség

A Paksi Családsegítő és Szociális Központ munkatársa kérte a rendőrök segítségét a napokban, mert egy idős gondozottját már napok óta sem telefonon, sem személyesen nem érte el.

Még éppen időben érkezett a segítség
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/ZB-Zentralbild/Annette Riedl

A paksi egyenruhások a férfi lakásához siettek. Többször csengettek a bejáratnál, de senki nem nyitott ajtót, s az ottlakó ebéddel teli éthordója is az ajtó előtt volt.

A paksi egyenruhások azonnal cselekedtek. A tömbház egyik lakójától létrát kértek. Retkes Gábor zászlós felmászott a magasföldszinten levő lakás erkélyére, ahonnan látta, hogy az idős férfi az ágy és a fal közé szorult, és nem tudott felkelni. Végül az erkélyajtón sikerült bejutnia a lakásba, ahol munkatársaival, Hauszknecht Attila hadnaggyal, Bagladi Zoltán zászlóssal és Illyés László törzsőrmesterrel együtt sikerült a helyiségben levő bútorokat úgy elmozdítani, hogy a bajbajutotton segíteni tudjanak. Értesítették a menőszolgálat munkatársait, akik a sokkos állapotban levő férfit kórházba szállították. A bácsi azóta jobban van, jelenleg is kórházban ápolják.

Kollégáinknak gratulálunk a helytállásukért, a betegnek mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Kapcsolódó írásaink