Krónika

Drog-webshop + VIDEÓ

A rendőrök őrizetbe vettek egy pécsi férfit, aki az interneten árult drogot, olvasható a police.hu-n.

Drog-webshop + VIDEÓ
Elfogásakor a rendőrök nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak az autójában
Fotó: police.hu

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2024. április 22-én délután egy 48 éves helyi férfit fogtak el Pécsett, majd előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Objektum doboz

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2022 márciusa óta drogot árult két internetes oldalon. A legálisnak álcázott webshopok létrehozása óta több mint kilencezer rendelést adtak le, amelyekkel a férfi több mint 74 millió forint bevételre tett szert.

Elfogásakor a rendőrök nagy mennyiségű – postai feladásra összekészített, bedobozolt, megcímzett – kábítószergyanús anyagot találtak az autójában. Ezt követően kutatást tartottak a férfi lakásában is, ahol a webshopok üzemeltetéséhez szükséges elektronikai eszközöket, csomagolással együtt több mint bruttó 54 kilogramm kábítószergyanús anyagot, csomagolóanyagot, valamint a webáruházakban meghirdetett egyéb eszközöket – őrlőket, kulcstartókat, táskákat – találtak, és foglaltak le.

A dílert őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz ellene a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Kezdeményezték a letartóztatását is, amelyet a bíróság április 25-én elrendelt. A teljes fogyasztói kör feltérképezése jelenleg is tart.

Kapcsolódó írásaink