Krónika

20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó zuhant a mélybe

Az elhunyt 55 éves nő barátai szeme láttára zuhant a mélybe, olvasható a borsonline.hu-n.

20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó zuhant a mélybe
Megismétlődött Suhajda tragédiája
Fotó: Northfoto

A halálába zuhant hegymászás közben Olaszországban egy nő. Barátai sokkot kapva nézték végig, ahogy ismerősük, az 55 éves Monica Reginato tehetetlenül 300 métert esik a halálába, miután megcsúszott. Monica annak ellenére zuhant le a Sorapiss-hegyről, hogy három barátjával együtt biztonsági felszereléseket is használt. A jelentések szerint még a hátizsákja is rajta volt.

A tragédiát követően azonnal mentő és mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de már csak a halál beálltának az időpontját tudták megállapítani a hatóságok a tapasztalt hegymászónál, aki még iskolásokat is tanított erre a hobbira 20 éven keresztül. A hegymászó iskola, ahol tanított, a közösségi médiában búcsúzott tőle:

Kedves Monica! Néhány órája indultál csak új és hosszú utadra, a legrejtélyesebbre mind közül. Nagyon sokat adtál csapatainknak. Önkéntes oktató voltál, aki több tucat diák kezét fogta, átadva a szenvedélyt a magaslatok iránt, miközben gondosan felkészítetted őket a követelményekre minden alkalommal. Hiányozni fogsz. Kedves Monica: jó utat!

Jelentések szerint halálát követően a barátai, akik végignézték a zuhanását, sokkos állapotuk miatt szintén segítségre szorultak – írja az UNILAD.

Kapcsolódó írásaink