Krónika

A San Franciscó-i Amerika legveszélyesebb állatkertje + VIDEÓ

Több mint egy évtizede került először a címlapokra

A San Franciscó-i állatkertet az a veszély fenyegeti, hogy a biztonsági gondok sorozata után Amerika legveszélyesebb állatkertjének nevezik - írja a dailymail.co.uk.

A San Franciscó-i Amerika legveszélyesebb állatkertje + VIDEÓ
A San Franciscó-i Amerika legveszélyesebb állatkertje
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/David Paul Morris

A San Francisco Chronicle nyomozása több olyan súlyos incidenst tárt fel, amelyek során az alkalmazottak biztonsága és az állatok jóléte veszélybe került a város délnyugati sarkában található, 100 hektáros, városi tulajdonú területen – írja a dailymail.co.uk.

Az állatkert, amely évente négymillió dollárt kap az adófizetők pénzéből, több mint egy évtizede került először a címlapokra, amikor 2007 karácsonyán egy vendéget tragikus módon megölt egy elszabadult tigris. Ezt követte 2014-ben egy bébigorilla szívszorító halála.

Új biztonsági felvételek mutatták be azt a pillanatot, amikor egy állatkerti gondozó csak hajszál híján menekült meg a haláltól, amikor tavaly májusban egy grizzly medve üldözte a ketrecben.

Objektum doboz

A közelmúltban egy fiatal pingvinnek okozta a halálát egy „guillotine” ajtó, amely tovább rontotta az állatkert morálját.

Kapcsolódó írásaink