Krónika

Meghalt a berlini állatkert legidősebbnek tartott lakója, Ingo, a flamingó

A flamingók átlagos élettartamát a szakemberek természetben 25, állatkertekben 30 évre becsülik

Kimúlt a berlini állatkert legidősebbnek hitt lakója Ingo, a 75 éves flamingó – közölte az állatkert vezetése Instagramon.

Meghalt a berlini állatkert legidősebbnek tartott lakója, Ingo, a flamingó
A berlini állatkert legidősebb lakója Ingo, a 75 éves flamingó meghalt
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Gregor Fischer

A rózsaszín szárnyas az állatkert közlése alapján 1955 óta élt az intézményben.

Néhány évvel ezelőtt az állatkerti gondozók feliratot találtak a madár lábára rögzített gyűrűn, amely szerint Ingo 1948. június 23-án Kairóban bújt ki a tojásból. Ezt azonban az állatkert hivatalos papírokkal sosem tudta igazolni, így az állatkert jelenlegi igazoltan legidősebb lakójának az 1957-ben született gorilla, Fatou számít.

A 180 éve alapított berlini állatkert azon kevés európai intézmények egyike, ahol az 1960-as évek kezdete óta foglalkoznak chilei valamint rózsás flamingók tenyésztésével.

Az állatkert állítása szerint Ingo több utódot is hagyott maga után, de ezt hivatalos papírokkal nem tudták bizonyítani - jegyezte meg a dpa német hírügynökség.

A flamingók átlagos élettartamát a szakemberek természetben 25, állatkertekben 30 évre becsülik, ugyanakkor az eddigi csúcstartónak továbbra is Greater, az ausztrál adelaide-i állatkert egykori lakója számít, aki 83 éves korában pusztult el.

Kapcsolódó írásaink