Krónika

Harcsagyilkost keresnek Lajosmizsén

Szomorú események történtek a lajosmizsei Pozsár Horgásztónál, ahol egy ötven kilogrammot meghaladó harcsát – a szabályokat megszegve – kötöttek ki szakszerűtlen módon, ezzel az állat halálát okozva, olvasható a pecaverzum.hu-n megjelent cikkben.

Harcsagyilkost keresnek Lajosmizsén
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Sebastien Bozon

„Valaki, akit még nem nevezünk nevén, a hetekben sikeresen kifogott egy ötven kiló feletti harcsát. Valamilyen oknál fogva úgy gondolta, hogy kiköti a halat annak ellenére, hogy nálunk ez szigorúan tilos” – adták hírül a Pozsár Horgásztó közösségi oldalán.

Mint írták, azon túl, hogy a horgász nem tartotta be a helyi horgászrendet, a halnak olyan sérüléseket okozott, amelyek miatt az nem élte túl az incidenst.

„Emberünk mindezt úgy valósította meg, hogy átszúrta a hal száját, ebből is látszik hatalmas szakértelme. A sebek egyértelműen mutatják, milyen barbár módon bántak vele, hatalmas luk a szája alsó felén, a kötél pedig a szája peremét és fogait is roncsolta” – fűzték a közzétett képek mellé.

A horgásztónál rendelkeznek éjjellátó kamerákkal, így nem lesz nehéz visszakeresni az elkövetőt.

„Szívem szerint egy pár órára őt is kikötném ezzel a finom módszerrel” – fogalmaztak a tájékoztatóban, amelyben ultimátumot adtak a renitens pecásnak.

„Amennyiben 48 óra alatt jelentkezik, és leteszi az elpusztult hal árát, akkor megúszta egy kitiltással” – közölték.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink