Krónika

Milliókért ugrott le a rontás

Nem látta előre a médium a rácsokat

Nőket ámított egy szerb honpolgár azzal a mesével, hogy rontás van rajtuk, ám ő képes azt leszedni róluk. A médium nem garasoskodott a számlákkal – de azt valahogy nem látta előre, hogy hamarosan rácsok mögé kerül.

Milliókért ugrott le a rontás
Most egy ideig a celláját seprűzi majd a boszorka (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/DPA/Matthias Bein

Továbbra is őrizetben van a Zombor környéki 33 éves „médium” akit csalással gyanúsítanak a szerb hatóságok – írta meg a Szabad Magyar Szó. Mint a cikkben olvasható, az érintettet még április elején tartóztatták le, mivel médiumnak adta ki magát és meggyőzött egy 60, valamint egy 44 éves nőt, hogy rontás van rajtuk.

Az asszonyok sajnos elhitték, hogy „némi” pénz ellenében a médium elűzheti az őket érintő fekete mágiát. Így az elmúlt három hónapban többször jártak a gyanúsítottnál, akinek összességében nagyjából 3,950 ezer dinárt (13,230 millió forintot) fizettek ki. A lapban hozzáteszik, a saját sorsát előre nem látó médium fellebbezett a letartóztatás ellen, ám a bíró indítványozta hosszabbítást, mivel fennáll a bűncselekmény rövid időn belüli megismétlésének veszélye.

Kapcsolódó írásaink

Rontás- és bajelhárító hímes tojások

Ā„Olyan békás mintát is ismerünk, amelyet szerelemvarázsló tulajdonságokkal ruháztak fel, és ezeket nem is adták oda akárkinek” – mondta lapunknak Fekete Ildikó népi iparművész

Szerelmet ígér, milliókat akar

ĀEgy internetes szélhámos elképesztő történetét mutatja be a Netflix dokumentumfilmje – A Tinder-csaló a digitális korszak társadalmi problémáira is rávilágít