Krónika

Balesetek, torlódások, útfelújítások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főút csomópontjánál munkavégzés folyik, a 12-es km-nél torlódik a forgalom. Emellett az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Hárosi Duna-hídon karbantartási munkák zajlanak, így a belső két sávba terelik a közlekedőket. Az erős forgalom miatt a torlódás közel 10 km-es.

Balesetek, torlódások, útfelújítások országszerte
Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főút csomópontjánál munkavégzés folyik, a 12-es km-nél torlódik a forgalom. Emellett az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Hárosi Duna-hídon karbantartási munkák zajlanak, így a belső két sávba terelik a közlekedőket. Az erős forgalom miatt a torlódás közel 10 km-es (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Béli Balázs

A 7-es főúton, Székesfehérvár elkerülő szakaszán egy műszaki hibás személyautó vesztegel. A 76-os km-nél, a Siófok felé vezető oldalon csak egy sáv járható.

A 11-es főúton, Szentendrén baleset történt. A Budapest felé vezető oldalon, a 17-es km-nél egy sávot lezártak, itt is 8 km hosszan torlódnak a járművek.

A 47-es főúton, Mezőberény térségében pályaelhagyásos baleset történt. A 112-es km-nél félpályán halad a forgalom.

Erősödik a forgalom a Budapest környéki utakon: sokan haladnak az M0-s autóút északi szektorában, a 11-es főúti végcsomópont felé vezető oldalon. Telítettek a sávok a főváros irányába: az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé, az M2-es autóúton, Fótnál, a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, illetve az 51-es főúton, Dunaharaszti elkerülő szakaszán.

Az M35-ös autópályán, az M3-as felé a 36-os és a 27-es km között aszfaltoznak, emiatt a külső és a leálló sávot lezárták. A forgalom a belső sávon ill. az ellenkező oldal belső sávján halad. Berettyóújfalu felé a külső és a leálló sáv járható. Az M3-as felé a 31-es km-nél a Józsai pihenőt is lezárták.

Újabb munka kezdődött az M4-es autóúton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontjában. Szombatig a repülőtérről Cegléd irányába tartó csomóponti ág lesz lezárva, ezért a repteret elhagyva először Budapest felé kell elindulni, majd a bevásárlóközpontnál lévő körforgalmakon át visszafordulni a kívánt irányba.

A magyar–ukrán határszakaszon, a Záhony határállomás előtt az erős tranzitforgalom miatt 5 km-es a kilépő kamionsor.

A magyar–szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelőnél lezárták. A határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.
További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Kapcsolódó írásaink