Krónika

Egyszerű trükk a legyek ellen

Nem muszáj kemikáliákat használni

Itt a tavasz, és a jó idővel együtt megjelentek a legyek is. A lakásunkban leginkább a konyhában találkozunk velük, az ételre szállva olyan baktériumokat terjeszthetnek, mint a szalmonella, a tífusz és az E. coli – írta meg a Life.hu.

Egyszerű trükk a legyek ellen
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Sokan nem szívesen használnak erre a célra kemikáliákat, de szerencsére van természetes módszer is a legyek távoltartására. Az ecet és a mosogatószer keveréke páldául remek légycsapda – írja a Heathline nyomán az Express.

Keverjen össze körülbelül egy deci almaecetet és néhány csepp mosogatószert egy magas pohárban. Fedje le az üveget műanyag fóliával. Rögzítse a műanyag fóliát egy gumiszalaggal, és szúrjon kis lyukakat a tetejére. A legyeket vonzza az ecet, és berepülnek a lyukon. A mosogató abban segít, hogy a legyek ne maradjanak az ecet felszínén, hatására az üveg aljára süllyednek.

A legyek elriasztásának azonban nem ez az egyedüli módja. Nézzük, mi az ami még hatásos lehet!

Tegyen ki hagymát.

A legjobb, ha megpucol egy fej hagymát, és beleszúr néhány szegfűszeget. Tegye a nyílászárók közelébe, és figyelje meg: kevesebb légy fog berepülni a lakásba.

Ültessen növényeket!

A bazsalikom, a levendula, a borsmenta és a muskátli illatát is utálják a legyek, így, ha ezek közül kiültet néhányat a balkonládákba, máris kevésbé lesz vonzó az otthona számukra.

Kapcsolódó írásaink