Krónika

Három hónapos babája életét mentette meg a bátor anyuka

Mire megérkezett a professzionális segítség, a pici már többször levegőt vett

Elcsukló hangon kérte egy sokkos állapotban lévő Pest vármegyei édesanya a mentők segítségét három hónapos gyermekéhez, aki nem vett levegőt – írja a hirado.hu.

Három hónapos babája életét mentette meg a bátor anyuka
Képünk illusztráció
Fotó: BSIP via AFP/BSIP/ASTIER

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében kiemelte, hogy a kollégájuk azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, és magabiztosan, végig nyugodtan és empatikusan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre – írja a hirado.hu.

„Bár az anyuka borzasztóan megrémült, a mentésirányító biztató szavai és pontos utasításai hatására megkezdte az életmentést. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, míg az időben megkezdett segítségnyújtás végül sikerre vezetett, és a csecsemőt stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők!” – írták a a közösségi oldalon megjelent posztban.

A rémült anya a beszélgetés elején elmondta, hogy a csecsemő fehér, kezei lilák.

A mentőszolgálat diszpécsere végig nyugtató hangon beszélt az anyához, elmondta a teendőket, közben riasztotta a mentőket. Mire megérkezett a professzionális segítség, a pici már többször levegőt vett, és nem volt már olyan sápadt.

Kapcsolódó írásaink