Krónika

Szabadnapos mentő sietett egy beteg segítségére

A 80 éves férfi vezetés közben lett rosszul, és már segítséget sem tudott kérni, amikor megjelent az életmentő, olvasható a borsonline.hu-n.

Szabadnapos mentő sietett egy beteg segítségére
Képünk Illusztráció
Fotó: AFP/Ferenc Donka

Jókor volt jó helyen: az Országos Mentőszolgálat nemrég osztotta meg Facebook-oldalukon, ahogy egyik bajtársuk, egy szabadnapos komáromi gépkocsivezető a múlt hét folyamán sietett egy idős férfi segítségére, aki vezetés közben lett rosszul.

Múlt héten vezetés közben lett rosszul az a 80 év körüli férfi, akihez Tatára kérték a mentők gyors segítségét. A férfi még félre tudott állni, de nem bírt segítséget kérni és eszméletét vesztette

- olvasható a beszámolóban. Ekkor bukkant fel a komáromi gépkocsivezető, aki a gyerekeiért ment az iskolába, és meglátta a kormányra dőlt beteget. Rögvest a segítségére sietett és megvizsgálta a férfit, aki már nem lélegzett.

Az életmentő rögtön kimentette a beteget, majd megkezdte az újraélesztést, miközben egy szemtanút megkért, hogy értesítse a mentőket. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett szakszerű segítségnyújtás végül sikerre vezetett és a férfit kritikus állapotban szállították kórházba a mentők

- derült ki a posztból, amelynek végén gratuláltak az életmentésben résztvevőknek, az idős úrnak pedig mielőbbi felépülést kívántak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink