Krónika

Balesetek, torlódások, útfelújítások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térségében baleset történt. A 158-as km-nél lezárták a pályát, a forgalmat a Lajta pihenőn keresztül terelik. Szigetváron pedig egy kamion és egy személyautó ütközött össze a 6-os főúton. A 230-as km-nél félpályás lezárás mellett halad a forgalom.

Balesetek, torlódások, útfelújítások országszerte
Az M3-as autópálya bevezető szakaszán is torlódik a forgalom (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Béli Balázs

Élénkül a forgalom a Budapestre vezető utakon.
Az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre térségében lassul a forgalom.
A 31-es főúton, Mende közelében több km hosszan araszol a kocsisor.
Lassulásra készüljenek az 51-es főúton is, Dunaharasztinál, az M0-s irányába.


Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán két hosszabb szakaszon kezdődtek olyan felújítási munkák, melyek pihenőhelyeket érintenek és a benzinkút használatát is korlátozzák.
Az egyik munkavégzés kapcsán a Polgári csomópontot és a 183-as km-nél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták, a másik munka miatt a 214-es km-nél lévő Kálmánházi pihenő nem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani. Tankolási lehetőség csak jóval előtte, a 106-os km-nél, a Rekettyés pihenőhelynél (MOL), majd a 142-es km-nél, a Geleji pihenőhelynél lévő töltőállomáson (Shell) van.

Április 2-án (kedden) elindulnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák.
Az idei országos szintrehozás részeként, az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezési felújítását kezdik meg. A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni! Az első ütem várhatóan április 7-én (vasárnap) fejeződik be. Kérjük, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el!
Az első ütem során, az M0 autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ág kerül lezárásra. Így a repülőtér azon a héten, az M0 autóút felől közvetlenül nem lesz elérhető, tovább kell haladni Budapest irányába és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet megközelíteni a légikikötőt.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját!

Kapcsolódó írásaink