Krónika

Borult ég, sivatagi por és hidegfront

Húsvéthétfő estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására határozottan növekedni kezd a felhőzet, de csapadék még nem valószínű

Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek – tájékoztatott a HungaroMet ZRt..

Borult ég, sivatagi por és hidegfront
Borult idő várható Húsvéthétfőn és csökken a hőmérséklet is
Fotó: MH archív/Bodnár Patrícia

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Az orvosmeteorológus szerint a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Húsvéthétfő este hidegfront érkezik, így akkortól már a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. A fejfájás mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Kapcsolódó írásaink

Márciusi hangulat

ĀA napfény és a melegebb időjárás pozitív hatással lehet a hangulatunkra