Krónika

Egy futárszolgálat nevében kapott adathalász sms-t 

Egy balatonkenesei hölgy az interneten rendelt kutyatápot házhoz szállítással. Ezután érkezett számára egy sms, olvasható a police.hu-n megjelent hírben.

Egy futárszolgálat nevében kapott adathalász sms-t 
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség

Egy balatonkenesei hölgy az interneten rendelt kutyatápot házhoz szállítással. Ezután kapott egy üzenetet egy ismert futárszolgálat aláírásával, hogy nem adott meg házszámot, ezért az újrakézbesítésnek 200 forint a díja, amit egy megküldött linkre kattintva teljesíthet.

A nő nem kételkedett ebben, és a linkre kattintva megadta bankkártyájának adatait. Ezután ismét kapott egy SMS-t, hogy sikeresen regisztrált az Apple Pay alkalmazásban, majd észlelte, hogy bankkártyaadataival különböző külföldi helyeken 250 ezer forint értékben vásároltak.

Ne feledje, soha ne kattintson ismeretlen linkekre, és ne adja meg bankkártyájának adatait! Minden hasonló értesítés esetében előtte ellenőrizze, hogy valóban igaz-e az, amit az Önnek küldött levél tartalmaz!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Kapcsolódó írásaink