Krónika

Zseniális módszer a derékfájás ellen

Csak egy kanapéra vagy egy fotelre lesz szükség

A legszebb ébredést is beárnyékolhatja a derékfájdalom, mely nemcsak az ágyból való felkelésnél, de szinte bármikor villámcsapásként sújthatja az embert – írta meg a Metropol.

Zseniális módszer a derékfájás ellen
A derékfájdalom megkeseríti a mindennapokat (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Science Photo Library/LDA/Science Photo Librar/Peakstock

Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos a napokban arról beszélt, rengeteg páciense keresi fel derékfájdalommal. Így két egyszerű, de nagyszerűnek ígérkező gyakorlatot ajánl azoknak, akiknek fáj a derekuk, vagy szeretnék könnyen és gyorsan átmozgatni a gerincüket.

A gyakorlathoz, amelyet forró fürdő után ajánl dr. Mangó Gabriella, mindössze egy csípő magasságig érő kanapéra vagy egy fotelre van szükség – nagyobb súlyú egyén esetén fontos, hogy legyen valaki, aki beleül, nehogy a mozdulatsor során felboruljon az ülőalkalmatosság!

Ha mindez megvan, akkor a háttámla mögé állva dőljünk előre, emeljük fel mindkét lábunkat az ég felé, majd emeljük fel a fenekünket, mintha rúgnánk hátrafelé – tanácsolja a háziorvos, aki szerint ezzel a módszerrel lehet, hogy sikerül kimozdítani a becsípődött idegszálat.

Dr. Mangó Gabriella az alábbi, Facebook-oldalán közzétett videóban nemcsak ezt a gyakorlatot mutatja meg, de egy reggeli ébredéskor fekve elvégezhető gerinctornát is elmagyaráz!

Mangó doktornő szavaira érdemes odafigyelni, ugyanakkor fontos, hogy ebben a kérdésben is mindenki a saját (házi)orvosával konzultáljon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink