Krónika

Ehhez képest semmi, hogy a pilóták néha elszundítanak

Börtönbe került egy pilóta, akinél két üveg Jägermeistert találtak, amikor egy transzatlanti járat irányításának átvételére készült – írta meg a The Telegraph.

Ehhez képest semmi, hogy a pilóták néha elszundítanak
Egy Boening–767-es a schönefeldi repülőtéren
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/dpa-Zentralbild/Sören Stache

Lawrence Russell Jr. kapitány tavaly júniusban az edinburgh-i repülőtéren akadt fent a rostán, amikor a csomagjai átvizsgálása során a poggyászában két üveg likőrt találtak, amelyek közül az egyik fel volt bontva és félig üres volt.

Később kiderült, hogy a véralkoholszintje majdnem két és félszeresen túllépte a megengedett határértéket. A dolog pikantériája, hogy éppen arra készült, hogy egy Boeing–767-es repülőgéppel Edinburghból New Yorkba repüljön.

A 63 éves georgiai lakos bűnösnek vallotta magát abban a vádpontban, hogy a légiközlekedési feladatot ittas vagy kábítószeres befolyásoltság alatt látta el, amikor e hónap elején megjelent az Edinburgh-i Sheriff Bíróságon, és előzetes letartóztatásba helyezték, és várhatóan letöltendő büntetést kap. Az ügyészek azt mondták, hogy gondatlan magatartása több száz ember életét veszélyeztethette volna, és „katasztrofális” következményekkel járhatott volna, ezért mindenképpen szigorú ítéletet várnak.

Kapcsolódó írásaink