Krónika

Változékony időt hoz a hétvége

Se tavasz, se tél

Változékony idő várható a hétvégén: pénteken megszűnik a csapadék, majd vasárnap, a nap második felében ismét többfelé ered el az eső. Pénteken és szombaton hajnalban még gyenge fagyra kell készülni, de napközben egyre melegebb idő várható, a hét utolsó napján napközben már 13–19 Celsius-fok közötti csúcsértékekre kell készülni, de északkeleten hidegebb lesz – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Változékony időt hoz a hétvége
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Nagy Balázs

Pénteken napközben lassanként, délutántól, estétől gyorsabb ütemben szakadozik, gomolyosodik, majd csökken a felhőzet, de kora estig helyenként még lehet gyenge csapadék. A délkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg átmenetileg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8–12 fok között valószínű.

Szombaton a ködfoltok megszűnése után közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délkeleti szél. Hajnalban általában mínusz 1, plusz 4 fok várható, de a szélvédett, északkeleti vidékeken hidegebb lehet. Kora délutánra 10–15 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre kell számítani. Néhol a nap második felétől több helyen is elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 2–7 fok várható, de a szélvédett, északkeleti körzetekben hidegebb lehet. Kora délután többnyire 13–19, északkeleten helyenként csak 9–12 fok lehet.

Kapcsolódó írásaink