Krónika

Rendőröket próbált megvesztegetni egy ittas borsodi sofőr, bűnügyi felügyeletbe került

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy borsodi férfi ellen, aki bűnügyi felügyeletbe került, miután megpróbálta megvesztegetni az ellene ittas vezetés miatt intézkedő rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Rendőröket próbált megvesztegetni egy ittas borsodi sofőr, bűnügyi felügyeletbe került
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Magyar Rendőrség

Azt írták, a férfi február 23-án éjszaka ittasan közlekedett autójával egy borsodi városban, ahol a rendőrök intézkedni akartak vele szemben. A férfi többszöri felszólítást követően szállt csak ki a járműből, majd a zsebéből elővett egy köteg készpénzt, és egy 20 ezer forintos bankjegyet szó nélkül a rendőrök felé nyújtott.

A járőrök figyelmeztették a férfit, hogy cselekménye vesztegetés és felszólították, tegye el a pénzt. A férfi ezután 200 ezer forintot vett elő és azt a legmagasabb rendfokozatú rendőr felé nyújtotta azért, hogy ne intézkedjenek és ne szondáztassák meg, valamint ne indítsanak ellene eljárást. A férfi a rendőrtől azt kérdezte: „Ennyi elég lesz?”

A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra.

Az elkövető – főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – többször volt már büntetve, jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll, ezen túlmenően az elmúlt három évben 12 szándékos szabálysértést követett el, köztük kilenc esetben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt állapították meg a felelősségét.

A tájékoztatás szerint a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki férfit – aki tagadta a bűncselekmény elkövetését –, és indítványozta az elkövető tartózkodási helyére kiterjedő bűnügyi felügyelet elrendelését azzal, hogy naponta személyesen jelentkezzen a rendőrségen.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnügyi felügyeletet négy hónapra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően, de ez nem végleges a gyanúsított és védőjének fellebbezése miatt – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink