Krónika

Nem zavartatta magát, belealudt az intézkedésbe a férfi

Közúti ellenőrzés során történt meg a nem mindennapi eset, amihez azért kellett néhány deci vodka is, a rendőröket is meglepte a férfi viselkedése, olvasható a police.hu-n.

Nem zavartatta magát, belealudt az intézkedésbe a férfi
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/ZB-Zentralbild/Annette Riedl

Megállításos sebesség-ellenőrzést folytattak a dombóvári rendőrök 2024. február 7-én Csikóstőttősön. A traffipaxot kezelő kollégánk jelezte társainak, hogy egy autó nem gyorsan, de igen csak bizonytalanul halad a sofőrön pedig nincs biztonsági öv.

A rendőrök megállították az autót, egy 53 éves helyi lakos volt a sofőr, akin jól látszott, hogy távol van a vezetőképes állapottól. A férfi maga mondta el a rendőröknek, hogy indulás előtt nem sokkal körülbelül fél liter vodkát ivott meg.

Hiteles mérőeszközzel történt mintavétel után igazolták a férfi ittasságát. Az intézkedés végén már az iratokat töltötték ki, amikor sokat látott kollégáink maguk is megdöbbentek azon, ami történt. A férfi előbb leült a kocsija mellé, a földre, majd eldőlt, és elaludt. Nem reagált, nem tudták felébreszteni így azonnal mentőt hívtak hozzá és kórházba is szállították.

A csikóstőttősi férfival szemben ittas járművezetés miatt büntető-, míg a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási hatósági eljárást indítottak. A sofőr valószínűleg több hónapig nem ülhet újra a volán mögé.

Kapcsolódó írásaink