Krónika

Ezért akarják betiltani a repülőgépen a pilótáknak a parfümhasználatot

Szigorú szabály várhat a pilótákra a parfümhasználattal kapcsolatban

Indiában az ország légiközlekedési szabályozó hatósága betiltja a parfümöket a jövőben. Ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg a pilóták nem viselhetik kedvenc illatukat a munkájuk közben. Kiderült, hogy mindez a termékek alkoholtartalma miatt van – írja az elle.hu.

Ezért akarják betiltani a repülőgépen a pilótáknak a parfümhasználatot
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az indiai szigorú szabályok szerint: „a személyzet egyetlen tagja sem fogyaszthat semmilyen gyógyszert/készítményt, és nem használhat semmilyen anyagot, például szájvizet/foggélt/parfümöt vagy olyan terméket, amelynek van alkoholtartalma”.

Indiában odáig elmennek, hogy a repülőgép személyzetén alkoholtesztet fognak végezni a repülések előtt. A jelenlegi CAR-irányelvek, amelyek az Indiából induló járatokat üzemeltető légitársaságokra vonatkoznak, megkövetelik a légiutas-kísérő személyzet minden tagjának, hogy repülés előtti alkoholtesztet végezzenek. A probléma az, hogy manapság már jóval magasabb a parfümök alkoholtartalma, és az ember akaratlanul beszippanthatja. Ez a mennyiség részegséget nem igen tud okozni, de mégis néhány esetben már kimutatható a magasabb alkoholszint.

Az italozást is hanyagolni kell.

Indiában felhívták a figyelmet arra, hogy a műszak előtti éjszakán sem szabad túl sokat inni, mert ha a véralkoholszint nulla is lesz, mire kezdődik a műszak, a feladatellátási funkciói csökkennek az embernek. A szervezetben még kis mennyiségben is jelen lévő alkohol több szempontból is veszélyezteti a repülés biztonságát, és a másnaposság szintén rossz hatással van a koncentrációs képességre.

Kapcsolódó írásaink