Krónika

Hat üveg bor után kitalálta, hogy terrorcselekménnyel fog fenyegetőzni

Annyit előre elárulunk, ez semmiképpen sem volt jó ötlet

A nógrádi férfi hat üveg bor elfogyasztása után döntött úgy, hogy fenyegetőzni kezd, olvasható a Mandineren megjelent cikkben.

Hat üveg bor után kitalálta, hogy terrorcselekménnyel fog fenyegetőzni
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Hans Lucas/Eric Beracassat

A vád alapján a férfi 2023. május 27-én hat üveg bort fogyasztott el, és ittasan 22 óra 34 perckor felhívta a mobiltelefonjáról a 112-es segélyhívót – kezdődik az Ügyészség közleménye. Az ittas férfi az operátornak azt mondta:

„Amennyiben azonnal nem jönnek ki érte a rendőrök és viszik be őt tanúként kihallgatni a fia elleni büntetőeljárásban, akkor kinyírja, felakasztja azt a személyt, aki hamis terhelő vallomást tett a fiára.”

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, és egy rendőri egység előállította a fenyegetőző férfit. Aki abból a célból, hogy a rendőrséget arra kényszerítse, hogy valamit tegyen, erőszakos bűncselekményt követ el, terrorcselekmény bűntettet hajt végre.

A vádlott a telefonáláskor a „felakasztással és kinyírással” fenyegetéssel arra akarta kényszeríteni a rendőrséget, hogy az ő akarata szerint intézkedjenek, ezért a Nógrád Vármegyei Főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emelt vádat.

Kapcsolódó írásaink