Krónika

Halászati tilalmat vezetnek be a  Vizcayai-öbölben + VIDEÓ

Több, mint kilencezer munkavállaló érzi, hogy veszélybe került a megélhetése, olvasható a pecaverzum.hu-n megjelent cikkben.

Halászati tilalmat vezetnek be a  Vizcayai-öbölben + VIDEÓ
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Sanka Vidanagama

Átmeneti halászati tilalmat vezettek be a Franciaország nyugati és Spanyolország északi partja mentén elterülő Vizcayai-öbölben ettől a héttől. A halászhajóknak egy hónapig nem hajózhatnak ki – számolt be az Euronews.

Évente körülbelül 9 ezer delfin pusztul el a hálókba keveredve, az intézkedés célja az állatok védelme. A halászokat a kieső bevétel miatt támogatással kompenzálják.

Christelle Biboneau, egy halász sajnálkozott, hogy pont akkor vezetik be a tilalmat, amikor a sügér és a nyelvhal fogási szezonjának a közepénél jár a naptár.

Cyril Baudin, egy kikiáltó hangsúlyozta, a halak értékesítéséig hosszú lánc vezet a halászoktól a halkereskedőkön át. A törvényt két szakaszban fogadták el, de úgy tűnik, mégsem gondolták át, hogy mi lesz ezekkel az emberekkel.

Az Országos Halászati Bizottság szerint majdnem ötszáz hajót és kilencezer munkavállalót korlátoz az intézkedés, a kompenzáció pedig az eladásoknak körülbelül a nyolcvan százalékát éri el csupán.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink