Krónika

Balesetek, torlódások országszerte

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket tett közzé az Útinform

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé a 74-es km-nél egy teherautótól vasdarabok hullottak a burkolatra. A takarítás miatt a külső sávot lezárták. Fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek a helyszínnél! Több kilométeres már a torlódás.

Balesetek, torlódások országszerte
Burkolatra hullott vasdarabok miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Grébics pihenőhelynél (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Béli Balázs

Az M3-as autóúton, Vásárosnamény irányában, Bag térségében karbantartást végeznek. A 41-es km-nél a külső sávot lezárták. A torlódás 2-3 km hosszú. Fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Korábban egy halálos áldozata és két további sérültje volt annak a balesetnek, amelynek során egy menetrend szerint közlekedő autóbusz lesodródott az úttestről, és felborult a baranyai Komlónál.

Az ónos eső miatti preventív védekezés következtében szinte az ország egész területén a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata sónedves. Ettől függetlenül fokozott óvatossággal vezessenek, tartsanak nagyobb követési távolságot és csökkentsék a sebességüket, különösen a mellékutakon!

A személyautóval közlekedőknek díjkötelessé vált többek között, az M0-s, M4-es, M44-es autóút teljes hossza, az M30-as autópályán Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya, valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti része. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M9-es és M80-as autóút teljes hossza, az M8-as autópálya végig, valamint az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza maradt díjmentes.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdeems felkeresni a rendőrség honlapját!

Kapcsolódó írásaink