Krónika

Víz alatti videó: népes csapatokba verődtek a színpompás koi pontyok Tapolcán + VIDEÓ

Lebilincselő kisfilmet forgattak a kristálytiszta vizű tóban, olvasható a pecaverzum.hu-n.

Víz alatti videó: népes csapatokba verődtek a színpompás koi pontyok Tapolcán + VIDEÓ
Koi pontyok
Fotó: NorthFoto

Kostyál Pál immár öt éve búvárkodik, rendszeresen leereszkedik vízálló kamerájával Magyarország természetes vizeibe.

Az oroszlányi búvár az újév első napjaiban ismét lemerült, ezúttal Tapolcán a Kis-tóban (alsó tó) készített pazar felvételeket.

„A videót a tapolcai alsó tó vizében forgattam január 4-én és 5-én. A felvételeken koi pontyok, aranyhalak, kárászok, bodorka, fürge cselle, domolykó mellett számos hibrid látható” – nyilatkozta a Sokszínű vidéknek a búvár.

A dunántúli település a Malom-tóról és a barlangjáról híres. Tapolca szláv jelentése (meleg víz) arra utal, hogy a forrásvíz télen-nyáron 18 fokon tör fel a város alatti karsztos barlangrendszerből.

A forrásvíznek köszönhetően a tó vize még keményebb teleken sem fagy be, színpompás élővilág otthona. A kis város alatt a mélyben az ország negyedik leghosszabb barlangrendszere húzódik.

„Ezt a filmet egy háromméteres szelfibot segítségével és egy régebbi gopro hero 8 kamerával készítettem, de kaptam lehetőséget a későbbiekben még egy merülésre. Azt tervezem, hogy a komolyabb kamerámmal hamarosan visszatérek a színpompás halak közé. Egyébként az élővilága a hazai bányatavaknak még a tapolcainál is sokszínűbb, itt inkább a víz tisztasága és a halbőség hozta meg az élményt” – mondta a búvár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Ne kattintson!

ĀFigyeljen! Ne hagyja, hogy csalók áldozatává váljon