Krónika

Egy hatalmas elhagyatott űrhajó áll Magyarország kellős közepén?

Videó is készült az észveszejtő építményről

Rémisztő videó került elő egy Budapesten található épületről – írta meg a Promotions.

Egy hatalmas elhagyatott űrhajó áll Magyarország kellős közepén?
Kelenföldi erőmű
Fotó: Northfoto

Egy igazi űrhajóról kerültek elő felvételek, ráadásul olyanról, ami Magyarországon van, azon belül is Budapesten.

Vagyis leginkább a furcsa épület belülről egy földönkívüli repülő tárgyhoz hasonlít, mintha valóban onnan irányították volna a repülést az űrben. Ám valójában semmi köze nincs a különös lényekhez, arról van szó, hogy Magyarországon található egy régi, elhagyatott erőmű, amelynek most a vezérlőjéről készítettek videókat.

„Az elhagyott Kelenföldi Erőmű. A világviszonylatban legfejlettebb technikát képviselő erőmű építészetileg is” – olvasható leírás a TikTok-ra feltöltött videóban.

Aki megnézi a videót, az láthatja, hogy pontosan miről is van szó, ám a furcsa építmény egyszerre elképesztően látványosnak, már-már szépnek tűnik, de ezzel együtt pedig egy ijesztő érzés is átjárja. Nem hiába, jó pár éve elhagyatott, ráadásul az 1900-as évek elején épült, ennek a kornak a jellemzőit viseli magán.

Objektum doboz

Mindenestre leginkább egy ijesztő filmbe való az erőmű vezérlője és ezt már korábban ki is használták a filmkészítők. Az Ideglelés Csernobilban című filmben, a 2013-as Drakula című sorozatban is feltűnik a videóban látható terem. Ezenkívül itt forgatták a Z világháborút is, amelyben Brad Pitt is szerepel. Pontosabb vettek fel Magyarországon jeleneteket, de a film végső változatából kimaradtak.

A Kelenföldi Erőműről egy videó is készült, amelyben a külső részei is látszódnak:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink