Krónika
Egész életében rosszul használta a tésztaszűrőt – mutatjuk, hogy helyes
Egy tiktokker több tippet is megosztott az egyszerűbb és könnyebb konyhai életért

A felhasználó trükkje a következő, ő fogja és a szűrőt először ráhelyezi az elkészült ételre, majd fogja az egészet, és a szűrőt szorosan az edényre fogva kiönti a vizet abból. Így például tészta esetében kiöntés után már egyből mehet is rá a szósz, nem kell az edényekkel szórakozni. Ezzel akár még időt is lehet spórolni.
A tiktokker ezen kívül több konyhai tippet is megosztott: például azt, hogyan bontsa ki a spagettitésztát úgy, hogy az ne szóródjon szét. Állítása szerint a helyes megoldás nem az, hogy levágjuk a zacskó tetejét vagy feltépjük a dobozt. Szerinte egyszerűen csak a konyhapulthoz kell csapni a tészta alját, ami így az erőhatásnak köszönhetően felül „szétreped”, és gond, kosz nélkül használható lesz – írja a Mirror.
Végül pedig egy végső ötlet, hogyan tisztítsa meg profin és gyorsan a makacs kosztól (pl.: paradicsomszósz) a műanyag dobozait: fogjon egy konyhai papírtörlőt, öntsön vizet és mosogatószert a dobozba, zárja le, majd rázza meg jó alaposan, és voilá! Kész is van.