Krónika

Videón: feltépte a szél a magasban a londoni óriáskerék fülkéjének ajtaját

Emlékezetes kiránduláson járt egy brit család

Több mint 120 méter magasan járt egy család a London Eye óriáskeréken, amikor a szél feltépte fülkéjük ajtaját – írja a Guardian nyomán az RTL.

Videón: feltépte a szél a magasban a londoni óriáskerék fülkéjének ajtaját
Több mint 120 méter magasan járt egy család a London Eye óriáskeréken, amikor a szél feltépte fülkéjük ajtaját
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Rasid Necati Aslim

A bournemouth-i David Nock családjával kirándult a brit fővárosba, amelyre a Henk nevű vihar csapott le kedden. Az óriáskerekezést az utazás fénypontjának szánták, de az izgatottság ijedségbe csapott át. Miközben felfelé mentek, az óriáskerék elkezdett kilengeni és meg-megállt, ahogy küzdött a széllökésekkel. Amikor felértek, az óriáskerék teljesen megállt, és öt percig nem ment tovább.

„A szél elkezdett süvíteni, és nagy csattanással letépte a vészkijáratot a fülke tetejéről. Ki voltunk szolgáltatva az elemeknek. Idegtépő volt” – idézte fel. Attól tartottak, hogy szétesik a fülke, de amiatt is aggódtak, hogy a több mint száz méterről lezuhanó ajtó agyonüt valakit.

Az óriáskerék üzemeltetője szerint „elszigetelt műszaki probléma” történt, és azonnal gondoskodtak arról, hogy a látogatók biztonságban kiszállhassanak, majd szigorú ellenőrzéseket végeztek, mielőtt újra megnyitották volna a látványosságot. Közlésük szerint a fülke egyetlen része sem vált le a szerkezetről, és senki nem sérült meg.

Az esetről videót is közzétett a Metro:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink