Krónika

Berobban az igazi tél, még a meteorológusok sem látják tisztán, ami felénk tart

Nyakunkon a lehűlés, de a meteorológusok sem tudják teljesen, mit hoz magával

Nyakunkon a lehűlés, de a meteorológusok sem tudják teljesen, mit hoz magával, olvasható a promotions.hu-n megjelent cikkben.

Berobban az igazi tél, még a meteorológusok sem látják tisztán, ami felénk tart
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ANP/Sem van der Wal

Jelenleg még enyhe időjárásunk van, a felénk tartó hidegfront sem fog túl sok vizet zavarni, de ami hétvégén érkezik, az már annál nagyobb változást eredményez. Egy markáns lehűlés berobbantja az igazi téli időjárást, jönnek a mínuszok, a csapadék, és a havazás sem kizárt. Azonban mivel egy mediterrán ciklonról van szó, akkora bizonytalanság van e körül a változás körül, hogy a meteorológusok sem látják még tisztán, hogy pontosan mit hoz majd magával.

Sem a keddi, sem a szerdai napra nem adtak ki veszélyjelzést, és egyelőre úgy tűnik, a következő néhány napban is még a nyugalomé lesz a főszerep az enyhe időjárás miatt.

Kedden éjszaka döntően erősen felhős vagy borult marad az ég, a szélvédett északkeleti tájakon helyenként kialakulhat köd, rétegfelhőzet. Előbb északon, majd másutt is több helyen valószínű gyenge, szemerkélő eső. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 8 fok között várható, de a szélvédett északi, északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként a keleti és déli tájakon gyenge eső is előfordulhat. Késő délelőttől nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, az ekkor kialakuló gomolyfelhőkből pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, esetleg egy-egy helyen zivatar is. A délnyugati, déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8–15 fok között valószínű.

Kapcsolódó írásaink