Krónika

Nem jött be a trükk

A jászsági rendőrök őrizetbe vettek egy jászladányi férfit, aki társával egy nap alatt két helyi családi házból is lopott. Az egyikből egy kerékpárt, amit átfestettek sárgára, mielőtt értékesítették. A rendőrök így is megtalálták, olvasható a police.hu-n megjelent cikkben.

Nem jött be a trükk
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Hans Lucas/Eric Beracassat

Egy jászladányi lakos tett bejelentést a rendőrségen 2023. december 17-én, hogy az éjszaka folyamán egy ismeretlen bement az otthonába, és cipőket, valamint élelmiszereket vitt el. A helyi rendőrök személyismeretüknek köszönhetően a rendelkezésre álló kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőket. A két helyi lakos éppen a település egyik utcájában sétált, mikor a rendőrök ellenőrizték őket. Elszámoltatásuk során elismerték a betörést, valamint elmondták, hogy a délután folyamán egy másik jászladányi családi házból elvittek egy biciklit is. A 32 és 35 éves férfit előállították a Jászladányi Rendőrőrsre, ahol lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Megállapították, hogy a fiatalabb férfival szemben többrendbeli, vagyon elleni bűncselekmény miatt már folyik eljárás, ezért őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Az ellopott kerékpárt a tolvajok átfestették sárgára, és eladták. A rendőrök azonban így is megtalálták, és lefoglalták.

Kapcsolódó írásaink