Krónika

Hogyan mondjuk el, ha nem tetszik a másikon valami?

Hálás lesz érte, hogy odafigyelünk rá és segítünk neki

Egy párkapcsolat telis-tele van komoly és könnyedebb problémákkal, amik kezelését meg kell tanulnunk, ki kell tapasztalnunk. Többek között ilyen az is, amikor azon törjük a fejünket, hogy hogyan mondjuk meg a szerelmünknek, hogy nem tetszik a frizurája, a szakálla vagy a nadrágja – írta meg a ridikul.hu.

Hogyan mondjuk el, ha nem tetszik a másikon valami?
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Nos, ez egy igencsak nehéz kérdés. Mert ha a külsején változik meg valami, mondjuk szakállt növeszt vagy új frizurán gondolkodik, akkor kikérheti a véleményünket, és óvatosan elmondhatjuk, hogy bár jól áll neki, de nekünk mégis jobban tetszett így vagy úgy. Rövid hajjal vagy csak borostásan. Ha mégsem tudjuk meggyőzni, inkább hagyjuk, hadd kalandozzon egy kicsit, később megint megemlíthetjük, hogy bár próbáltuk megszokni, nekünk másképp jobban tetszett, vagy javasoljunk egy szerintünk jobb újítást.

Más, ha a ruhája nem tetszik. Ha rossz a nadrág fazonja, vagy nem tetszik nekünk a csíkos ing színe. Tegyük nyugodtan szóvá, javasoljunk egy másik ruhadarabot, persze úgy, hogy az ne sértse meg a hiúságát vagy önérzetét. Hálás lesz érte, hogy odafigyelünk rá és segítünk neki, hogy minél jobban öltözött legyen.

Ha azonban olyan változásról van szó, amiről nem tehet, az még nehezebb szituáció. Ilyen például a kopaszság. A jelenség egyébként is megviselheti érzékeny férfilelkét, nem hiányzik neki, hogy még a párja is kritizálja emiatt. Próbáljuk meg elfogadni olyannak, amilyen, hiszen ez egy természetes dolog, mindenkinél bekövetkezik valamilyen formában, és nem lenne tisztességes emiatt kritizálni. Viszont ha észrevesszük, hogy zavarja, esetleg szóvá is teszi, akkor javasoljunk valamilyen megoldást, ami egyrészt bennünket is megnyugtat, másrészt a szerelmünk is lát egy kis kiutat. Kellő tapintattal és együttérzéssel. De az ilyen jellegű változások sajnos elkerülhetetlenek, ezt jó, ha elfogadjuk.

Kapcsolódó írásaink