Krónika

Félelmetes fények jelentek meg Norvégia égboltján

Hegyeken és házakon is képesek áthatolni

Elképesztő, szemkápráztató jelenség tartja izgalomban a tudósokat – írta meg a Promotions.

Félelmetes fények jelentek meg Norvégia égboltján
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A hessdaleni fények olyan paranormális jelenségek, amelyeket a norvégiai kisvárosban figyeltek meg. Ezek a fények a 20. század elejétől kezdve rendszeresen megjelennek a térségben, és azóta is folyamatosan kutatás tárgyát képezik. A hessdaleni fények különböző méretűek, alakúak és színűek lehetnek. Általában fehérek vagy narancssárgák, de időnként más színekben is megjelenhetnek, például zöldben vagy kékben. Mozgásuk lehet lassú, hullámos, vagy gyors és villámgyors. Néha egyetlen fény jelenik meg, de gyakran több fénycsóva követi egymást.

A legérdekesebb jellemzőjük, hogy képesek átjutni szilárd tárgyakon vagy testeken. Megfigyelhető, hogy egyes esetekben a fénycsóva áthalad egy hegyen vagy egy házon anélkül, hogy bármilyen kárt okozna. Emiatt sokan az ufókkal és az idegen lényekkel hozzák kapcsolatba, de még nincs tudományosan elfogadott magyarázat a jelenségre. A kutatók számos elméletet felvetettek a hessdaleni fények eredetére vonatkozóan. Az egyik legelterjedtebb magyarázat az elektromágneses jelenség. Azt gondolják, hogy a fényeket elektromágneses mezők okozzák, amelyek a talajban vagy a légköri jelenségekben képződnek. Más elméletek szerint földgázok vagy radioaktív anyagok is közrejátszhatnak a jelenségben.

A hessdaleni fények jelensége több évtizede vonzza a kutatók figyelmét, akik különböző módszereket alkalmaznak a jelenség tanulmányozására. Többek között jelenségfigyelő kamerákat, elektromágneses szenzorokat, hőérzékelőket és radarrendszereket használnak a fények felvétele és az aktivitásuk rögzítése érdekében. Bár még mindig nincs végleges válasz arra, hogy mi okozza a hessdaleni fényeket, ez a rejtélyes jelenség továbbra is izgalmas vizsgálatok tárgya marad, és érdekes kapcsolódási pont a természeti és a paranormális jelenségek között.

Kapcsolódó írásaink