Krónika

Több ezer üveg hamis parfümöt találtak a pénzügyőrök egy kamionban

Egy bolgár kamiont ellenőriztek

Több mint négyezer üveg hamisított parfümöt találtak egy kamionban a pénzügyőrök az M5-ös autópályán – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Több ezer üveg hamis parfümöt találtak a pénzügyőrök egy kamionban
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Juhászné Prantner Etelka közölte, a pénzügyőrök egy bolgár kamiont ellenőriztek, amely a fuvarlevél szerint Bulgáriából gyűjtőárut vitt Németországba. A járőrök a raktér tételes átvizsgálása közben, a gyűjtőáruk mellett három olyan raklapot is találtak, amelyek „a felrakodási jegyzék szerint nem voltak azonosíthatók”. A felstócolt dobozokban 4240 üveg, különböző márkajelzésű és kiszerelésű parfümöt találtak.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt áruk eredetét, származását nem tudta igazolni, és kísérő dokumentumot sem tudott bemutatni.

A NAV járőrei a több mint 138 millió forint értékű hamis árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével egyre-másra bukkannak fel hamis termékek a piacokon.

Kapcsolódó írásaink