Krónika

Elítélték a József körúti gázolót

Részegen okozott halált

Öt év börtönbüntetésre ítélte a József körúti gázolóként ismert férfit első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Elítélték a József körúti gázolót
Egy korábbi gázolás helyszíne (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Kövesdi Andrea

A bíróság egyúttal végleges hatállyal eltiltotta a vádlottat a közúti járművezetéstől – tartalmazza a közlemény. Emlékeztettek arra: a férfi február 19-én hajnali 2 óra körül ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve haladt autójával a budapesti József körúton, a Blaha Lujza tér irányába. Az ittasság miatt elaludt a volán mögött, ezért a gépkocsi az út bal oldalán található villamosmegálló járdaszigetének ütközött, és a villamosra váró emberek közé rohant.

A baleset következtében a villamosmegállóban várakozó egyik fiatal nő a helyszínen meghalt – ismertették. Az előkészítő ülésen a terhelt beismerte bűnösségét, és lemondott a jogáról a tárgyaláshoz. Indokolásában a bíróság utalt arra, az eset elvezethet ahhoz, hogy változzon az ittas vezetés társadalmi megítélése. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság döntése szerint a vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink