Krónika

Sikkasztott a kutas

Vádat emeltek egy kaposvári benzinkút üzemeltetője ellen, aki több mint hárommillió forintot sikkasztott el – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Sikkasztott a kutas
A kocsikba benzin, a zsebbe pedig illegális pénz csurgott (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Purger Tamás

Azt írták, hogy a harmincas éveiben járó férfi az egyik magyarországi olajipari cég szerződéses partnereként hosszabb ideje üzemeltette a töltőállomást, és az elszámolás részeként köteles volt gondoskodni arról, hogy a készpénzbevétel pénzes tasakokba, majd zárt széfbe kerüljön, ahol csak a pénzszállítók férhettek hozzá. A vádlott idén nyáron – a pénzkezelési szabályzatot megszegve – arra utasította a benzinkút dolgozóit, hogy a tasakokat a széf helyett az irodahelyiség polcaira helyezzék. A férfi ezután a pénzt magához vette és elköltötte.

Az üzemeltető azt tervezte, a hiányzó összeget az esedékes pénzszállítás előtt visszateszi, de júniusban rendkívüli pénzszállításra, illetve ellenőrzésre került sor, így a bűncselekményre fény derült – írta a főügyészség. Az okozott kár megtérült, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfi ellen a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Kapcsolódó írásaink