Krónika

Óriási hó esett Észak-Kínában

Örülhetnek a gyerekek

Utakat zártak le, felfüggesztették a vasúti közlekedést és tanítási szünetet rendeltek el az éjszakai havazás miatt Észak-Kína nagy részén hétfőn.

Óriási hó esett Észak-Kínában
A városokban is érezhetően csökkent a forgalom
Fotó: NurPhoto via AFP/CFoto

A CCTV állami műsorszóró közölte, hogy helyi idő szerint reggel 7 órakor a havazás és jegesedés miatt 12 tartományban 134 útszakaszt, köztük 95 főútvonalat zártak le. Sanhszi tartomány két részén több vonatjáratot felfüggesztettek. A kínai fővárosban a jeges utak miatt sárga riasztást adtak ki, valamint hóvihar miatti vörös riasztás volt érvényben délig Csengcsouban, Honan tartomány fővárosában, és két másik honani városban bezárták az iskolákat – közölte a CCTV, hozzátéve, hogy délelőtt 11 óráig zárva volt a csengcsoui repülőtér is.

Arról is beszámoltak, hogy egyes pekingi metróvonalakon a szokásosnál több szerelvényt indítottak a reggeli csúcsforgalomban, mivel hétfő reggel 187 buszjárat közlekedését függesztették föl. Kína nagy részén ez volt az idei év első jelentős havazása, amely érintette a hegyvidéki részeken kívüli és az északkeleti, az orosz szibériai határ közelében fekvő területeket is. Az előrejelzések szerint további havazás várható az országban.

Kapcsolódó írásaink