Krónika

Horrorbaleset egy osztrák síparadicsomban

Elszabadult a sílift, amelyen egy háromtagú család utazott, egy nő és 11 éves kisfia a mélybe zuhant

Sok síelő legnagyobb félelme vált valósággá egy háromtagú osztrák család számára. A szék, amelyben a család egy sífelvonón ült, hirtelen meglazult, hátrafelé csúszott, és összeütközött a mögötte haladóval. A 38 éves anya és 11 éves fia a felvonóról mintegy nyolc métert zuhant a mélybe – közölte a merkur.de.

Horrorbaleset egy osztrák síparadicsomban
Képünk illusztráció
Fotó: HANS LUCAS VIA AFP/THIBAUT DURAND

Súlyos baleset történt pénteken Ausztriában egy ülőliften, egy anya és fia nyolc métert zuhantak – írja a portál. A négyszemélyes szék, amelyben az osztrák nő a fiával és férjével ült, megmagyarázhatatlan okból hirtelen hátracsúszott, és a következő, üresen álló széknek ütközött – közölte a tiroli tartományi rendőrigazgatóság. A baleset Schwendauban történt.

A krone.at című osztrák lap szerint a hatóságok vizsgálatot indítottak. A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy a baleset a Lärchwald quad ülőlift ötödik tartóoszlopánál történt 9.30 körül. A felvonó üzemeltetését egyelőre felfüggesztették.

Az anya súlyosan megsérült, miután lezuhant a felvonóról, az apa meg tudta tartani magát. A családot mentőhelikopterrel Innsbruckba szállították kórházba.

Kapcsolódó írásaink

Halálos baleset Mórahalomnál

ĀA rendőrök Mórahalom és Ásotthalom között az 5514-es út 5-ös kilométerszelvényénél helyszíneltek – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság