Krónika

Befagyott szélvédő? Itt a NASA-mérnök tuti tippje, amivel pillanatok alatt kiolvaszthatjuk

Úgy tűnik, Somogy megyében és a dunántúli országrészben keresni kell majd a nagy hóban, melyik autó is a miénk

Ha nem akarjuk hóban és fagyban fél órán át kapargatni a szélvédőt, fogadjuk meg a tanácsokat, amivel pár percre rövidíthetjük az autónk kiolvasztását – írta meg a hirado.hu.

Befagyott szélvédő? Itt a NASA-mérnök tuti tippje, amivel pillanatok alatt kiolvaszthatjuk
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A Mikulás meghozta az igazi telet, és ha nem is az egész országban, de évek óta először nagyobb havazás érte el az országot. Ha a napközbeni hőmérsékletek nem sok helyen csökkennek fagypont alá, az éjszakai fagyok miatt biztosan érdemes lesz holnap hamarabb elindulni. Úgy tűnik, Somogy megyében és a dunántúli országrészben keresni kell majd a nagy hóban, melyik autó is a miénk.

A tél beköszöntével persze az autóval közlekedők már jó pár hete bosszankodnak, hiszen hosszú percekbe telik, mire kilátnak a befagyott szélvédő mögül, erre adnak most egy remek és gyors tippet az Eden autószervíz szakértői, akik Mark Rober egykori NASA-mérnök trükkjét adták tovább TikTokon, amivel autónkat másodpercek alatt kiolvaszthatjuk.

Objektum doboz
  1. lépés: azonnal kapcsoljuk be az autófűtést, és tegyük maximális fokozatra.
  2. lépés: kapcsoljuk be az autó légkondicionálóját, mert az segít felszívni a bent maradt nedvességet.
  3. lépés: kapcsoljuk ki a belső levegőkeringetést – ha be van kapcsolva, az csapdába ejti a belső páratartalmat.
  4. lépés: ez kissé meglepő lehet, de sokat segíthet, ha résnyire lehúzzuk az autó összes ablakát, ami így segít kicserélni az autóban lévő nedvességet a kinti száraz levegőre.

A kommentekben is találunk szép számmal hasznos tippeket a még gyorsabb eredményhez. Így érdemes lehet a napellenzőket is lehajtani, amik így a felfelé áramló meleg levegő útjába állnak.

Bár sokak számára ezek a tippek egyértelműek lehetnek, a hozzászólók szerint sokaknak nagyon hasznos volt a videó, ami lépésenként megmutatja, milyen gombokat is kell keresnünk a műszerfalon, hogy pillanatok alatt kiolvasszuk a kocsinkat a jégpáncél alól.

Kapcsolódó írásaink