Krónika

Jön a havazás, és könnyen dühbe gurulhat – térképen mutatjuk, mi várható a következő napokban

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak – számolt be a Hiradó.

Jön a havazás, és könnyen dühbe gurulhat – térképen mutatjuk, mi várható a következő napokban
Havazás Budapesten
Fotó: MH/Icsu Renáta

Kedd reggeltől kedd éjfélig

Jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés főként a Nyugat-Dunántúlon, esetleg a déli határ közelében fordulhat elő. Az Északi-középhegységben délutánig még várható gyenge havazás, hószállingózás. Eközben a déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik a Dunántúl fölé. Ez eleinte eső lesz, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon és Budapest körül már havas eső, ónos eső is valószínű, késő estétől a nyugati határvidéken pedig havazhat is. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet –1 és +7 fok között alakul, a déli határnál lesz enyhébb az idő.

.
Fotó: OMSZ

Szerda

Jobbára borult időre számíthatunk, délelőttig keleten lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon, majd másutt is többfelé várható csapadék, legkisebb eséllyel északkeleten. A Dunántúlon a csapadék zöme havazás, havas eső lesz, a Dunától keletre eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Az északkeleti, északi szél mérsékelt marad. A hőmérsékleti minimum általában –4 és +1 fok között alakul. Kora délutánra 0 és +8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz a hidegebb, keleten az enyhébb idő.

.
Fotó: OMSZ

Kapcsolódó írásaink