Belföld

MÁV: A havazás miatti fennakadások érintik a Budapestre tartó vonatokat is

Az osztrák és a német vasúti közlekedésben az intenzív havazás miatti fennakadások érintik a Budapestre tartó nemzetközi vonatokat is – tájékoztat honlapján a MÁV. A vasúttársaság szombat esti közleménye szerint a MÁV-Start Keleti pályaudvaron lévő ügyfélcentruma segít mindazoknak a budapesti szálláskeresésben, akik nem tudnak elutazni Ausztriába az időjárási helyzet miatt.

MÁV: A havazás miatti fennakadások érintik a Budapestre tartó vonatokat is
MÁV: az osztrák és a német vasúti közlekedésben a havazás miatti fennakadások érintik a Budapestre tartó nemzetközi vonatokat is
Fotó: MH archív/Katona László

Azt írták, az Ausztria, illetve Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk az ÖBB, a DB, az SBB és a Trenitalia tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatánál. Indulás előtt érdemes érdeklődni az aktuális menetrendről a https://jegy.mav.hu honlapon is.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás nehezíti, lassítja a közlekedést több vasútvonalon is, ezért jelentős fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban – hívja fel a figyelmet a MÁV.

A tájékoztatás szerint a fennakadások érintik a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező, és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat is.

Hozzáfűzték: Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban jelentős késések és járatkimaradások előfordulhatnak.

Az ÖBB azt javasolja az utazóknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák későbbre az utazásukat, a német vasút (DB) pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri – tudatták.

Kapcsolódó írásaink