Krónika

Extra díjjal állt elő a Ryanair

Naná, hogy felháborodtak az utasok

A fapados légitársaság már az online beszállókártyáért is külön pénzt kérne – írta meg a BBC cikke alapján a mandiner.hu.

Extra díjjal állt elő a Ryanair
A Ryanair légitársaság az online beszállókártyáért is külön pénzt kérne
Fotó: MH-archív/Papajcsik Péter

A fapados légitársaság új extra díjjal állt elő, konkrétan fizetni kell az online beszállókártyák megszerzéséért. Mint kiderült, akár 21 fontot (kb. 9300 forint) kellett fizetniük egy ülőhelyért, hogy hozzáférjenek az online beszállókártyájukhoz. Van egy alternatív, ingyenes lehetőség is: akik nem szeretnének ülőhelyért fizetni, sorban állhatnak a reptéren a becsekkoló pultnál a papírért.

A BBC megkereste a légitársaságot, ám választ egyelőre nem kapott. A közösségi médiában 30 méter hosszú sorokról írnak és botrányról, mivel az utasok szerint a Ryanair azért hozta meg ezt a döntést, hogy még több pénzt keressenek rajtuk. Egy másik utas azt írja: dolgozók elmondták nekik, hogy az extra díj csak az utolsó 20 utasra vonatkozik, akik a járatra bejelentkeznek.

A legtöbb légitársaságnál ingyenesen lehet elvégezni a kötelező utasfelvételt mind online, mind pedig a repülőtéren,

A légitársaságok ugyanis megkövetelik az utasoktól, hogy online vagy személyesen jelentkezzenek be a járatra, ezzel megerősítve az utazási szándékukat. Most viszont a Ryanair utasainak vagy ülőhelyet kell vásárolniuk, ha online szeretnék elvégezni az utasfelvételt, és letölteni a beszállókártyájukat, vagy állhatnak személyesen sorban a reptéren.

Kapcsolódó írásaink