Krónika

Óriási bajban a királyi család

A rendőrség már nyomoz az ügyben

Nagy bajban a királyi család. Hackerek lopták el Károly király és a családja orvosi adatait a VII. Edvárd Király Kórház rendszeréből. Kiderült, hogy a támadók bitcoint kérnek az adatokért cserébe 300 ezer font értékben – írja a blikk.hu.

Óriási bajban a királyi család
Óriási bajban a királyi család
Fotó: AFP/Daniel Leal

A hackerek hozzájutottak Katalin hercegné adataihoz is. A rendőrség már nyomoz az ügyben. Az is kiderült, hogy ugyanaz a hackerbanda követte el a támadást, akik a Brit Könyvtárat is célba vették korábban – olvasható a blikk.hu oldalán.

A hatóságoknak aggodalomra ad okot, hogy feltételezhetően a hackerek nem fogják törölni az adatokat azután sem, ha megkapták a bitcoint, valamint közben a kórház is külön vizsgálatba kezdett.

A VII. Edvárd Király Kórházban Fülöp herceg közel egy hónapot töltött a halála előtt 2021-ben. Katalin hercegné pedig 2012-ben került be az intézménybe rosszullét miatt, amikor az első gyermekével, György herceggel volt várandós.

Abból az ügyből nagy botrány is lett, ugyanis két ausztrál rádiós DJ álhívást kezdeményezett, és orvosi magáninformációkat szereztek Kate Middletonról, amelyeket később nyilvánosságra hoztak. A kórház vezetőinek pedig bocsánatot kellett kérniük. Az ápolónő, aki akaratlanul is felvette a hívást, később öngyilkosságot követett el a csínytevés miatt.

Kapcsolódó írásaink