Krónika

Birkáit akarta megetetni a bácsi: idegen eredetű maradványokat talált a tanyáján

A férfit azóta sem hagyja nyugodni a kérdés, olvasható a borsonline.hu-n.

Birkáit akarta megetetni a bácsi: idegen eredetű maradványokat talált a tanyáján
Birkáit akarta megetetni a bácsi: idegen eredetű maradványokat talált a tanyáján
Fotó: Northfoto

Korán kelt fel kora reggel a skóciai Evans gazda is, akinek a birkáit kellett ellátnia. Amikor azonban a hideg reggelen átbandukolt a tanyáján, döbbenetes dolgot fedezett fel. Egy furcsa fémes anyagba ütközött bele, és körül nézve látta, hogy mindenhol furcsa fémhulladékok hevernek. Azonnal hívta a hatóság embereit.

Az eset még 1983-ban történt, azonban a walesi Roswellként vonult be a köztudatba. Három focipálya méretű területen ugyanis szerteszét szóródtak különös fém roncsok, ráadásul a fák lombkoronáját is lesodorta valamilyen megmagyarázhatatlan tárgy. Evans gazda úgy gondolja, hogy földönkívüli objektum (talán egy űrhajó) zuhanhatott a tanyájára, a kérdés azonban azóta sem hagyja nyugodni.

Kihívta ugyanis a hatóság embereit, ugyanakkor azok rögtön becsomagolták a roncsokat, és ismeretlen helyre elszállították. Az úr ezután hiába érdeklődött, azt mondták, nem lehet tudni semmit a roncsokról, de minden bizonnyal csak szemét lehet. Evans ennek nem hitt, és mivel okos fickó volt, arra gondolt, hogy az erdőben bizonyosan maradt még roncs, amit a "takarítóbrigád" nem tűntetett el. Ez bizony így is lett, és meg tudott őrizni néhány törmelékdarabot.

Később a hatóság emberei megpróbálták megszerezni, de Evans gazda megvédelmezte. Most egy speciális laborba küldött egyet, hogy végre megtudja az igazságot. Az elemzéseket a tudósok elvégezték, és döbbenten jöttek arra, hogy ez egy olyan anyagból készült (speciális alumínium hab), amelyet csak az amerikai légierő legdrágább gépeinél tudnak alkalmazni. Szakértők szerint ugyanebből az anyagból készült a Roswell-ben becsapódott űrhajó is – tudta meg a The Sun.

Kapcsolódó írásaink