Krónika

Születésnapja előtt ragadott el egy horgászt az áradó Hernád + Fotók, videó

69. születésnapja előtt két nappal tűnt el egy horgász az áradó Hernád folyóban. Kutyákkal és csónakokkal is keresték, szemtanúk szerint a vízbe esett, a folyó pedig magával ragadta. Többen azt is látták, ahogy elsodorja a víz. A férfi valószínűleg vízbe fulladt, olvasható a pecaverzum.hu-n.

Születésnapja előtt ragadott el egy horgászt az áradó Hernád + Fotók, videó
69. születésnapja előtt két nappal tűnt el egy horgász az áradó Hernádban
Fotó: Facebook/Lehoczki László Official

Nagy erőkkel keresték Demeter Lászlót, a 69 éves horgászt, aki november 28-án, kedden este tűnt el a Hernádban. Kutyákkal és csónakokkal fésülték át a folyót, de szerdáig nem találták sehol.

Az 1954-es, szikszói születésű férfi Szentistvánbaksánál tűnt el, többen is látták sodródni a folyóban. Az akkori vízállás szerint a test akár óránként három kilométert is megtehetett – közölte közösségi oldalán az eltűnt horgász felkutatására felkért Spider Mentőcsoport vezetője.

Lehoczki László arról számolt be, hogy a folyó különböző szakaszait több alkalommal átvizsgálták a Legott Mentőcsoporttal és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesülettel. A kutatást nehezítette a folyó áradása, illetve a felhalmozódott uszadék mennyisége, főleg a bőcsi szakaszon.

„Mivel a test nagy távolságba is sodródhatott, ezért kérünk mindenkit, akik a Sajó és a Tisza mentén járnak, horgásznak vagy telkük van ott, fokozottan figyeljenek, főleg az uszadékos részeknél” – mondta az egység vezetője.

Objektum doboz

Demeter Lászlót a rendőrség eltűntként kezeli, fotója megjelent a police.hu-n. Aki bármilyen információval rendelkezik a nyugdíjas személy eltűnéséről, hívja a +36-46-587-277-es telefonszámot vagy tárcsázza a 112-es központi segélyhívót.

A tragédiáról a Tények is beszámolt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink