Krónika

Nostradamus jóslata 2024-re

Ebben nem lesz köszönet

A cseppet sem könnyű 2023-as év után a folytatás sem lesz sokkal örömtelibb – írta meg a Ripost.

Nostradamus jóslata 2024-re
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Bár már csaknem fél évezred telt el a halála óta, Nostradamust továbbra is a világ leghíresebb asztrológusaként és látnokaként tartják számon. Közismert könyvében, A próféciákban négysoros, rejtélyes versek formájában vetette papírra jóslatait, amelyek azóta is lázban tartják a világot.

A könyvben megfogalmazott próféciákat már évszázadok óta folyamatosan újraolvassák és értelmezik: egyesek szerint Nostradamus jóslatai riasztóan pontosnak bizonyultak, például Hitler felemelkedésével vagy a szeptember 11-i terrortámadással kapcsolatban. 2023-ra vonatkozó jóslatában például az szerepelt, hogy: „Olyan magasra fog emelkedni a búza véka,/Hogy az ember megeszi embertársát” – és amellyel, úgy fest, előre megjövendölte a megélhetési költségek válságát.

Objektum doboz

Mi vár tehát ránk 2024-ben, a híres jós szerint? Nem túl biztató kilátások: Nostradamus egyik jövőképe szerint szökőár veszélye fenyeget, valamint kilátásba helyezett egy, a királyi családot érintő változást is. Mario Reading, Nostradamus egyik értelmezője úgy véli, a jós egyes írásai III. Károlyra utalnak, akit a „szigetek királyának” nevez, és akit erőszakkal űznek majd el, a helyébe pedig olyasvalaki lép, akin „nincs királyi jel” – amely feltehetően Harry hercegre utal. A sussexi herceg jelenlegi kapcsolatát figyelembe véve a királyi családdal, nem valószínű, hogy erre valóban sor kerül, de, mint a legtöbb jóslatot általában, ennek igazát is csak az idő fogja majd eldönteni – írja a LADbible.

Kapcsolódó írásaink