Krónika

Ez Baba Vanga legijesztőbb jóslata, embertelen szörnyűség közeledik

A néhai látó jövendölései a mai napig lázban tartják a világot

Baba Vanga, valódi nevén Vangelia Gushterova, a „balkáni Nostradamus” becenevet kapta, bizarr és gyakran hátborzongató jóslatai után. A látását még 12 éves korában vesztette el, ám ezzel egy időben – állítása szerint – elnyerte a jövőbe látás képességét – írja a Bors.

Ez Baba Vanga legijesztőbb jóslata, embertelen szörnyűség közeledik
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/David Gannon

Baba Vanga 1996-ban hunyt el, 85 éves korában, jóslatai 85 százaléka pedig végül igaznak bizonyult: többek közt a 9/11-es terrortámadást, Diana hercegnő halálát és a csernobili katasztrófát is megjövendölte. Közvetlenül a halála előtt – a híresztelések szerint – azt állította, 2021 lesz az az év, amikor megtalálják a rák gyógymódját. Egyik legfélelmetesebb előrejelzésében arra figyelmeztetett, hogy a muszlimok megszállják majd Európát, egy „nagy muszlim háború” során, amely 2043-ra, egy iszlám kalifátus megalapításával ér majd véget, melynek központja Róma lesz. 2066-ra vonatkozó jövendölésében az szerepel, hogy ennek következményeként az Egyesült Államok megtámadja majd Olaszországot.

Objektum doboz

Baba Vanga feltételezte azt, hogy az elkövetkezendő 200 éven belül sikerül kapcsolatba lépnünk az idegenekkel, valamint, hogy a világra meglehetősen sötét és komor jövőkép vár.

A világ sok kataklizmától és nagy katasztrófától fog szenvedni. Meg fog változni az emberek tudata. Nehéz idők jönnek. Az embereket megosztja a hitük. Pusztító eseményeknek vagyunk tanúi, amelyek megváltoztatják az emberiség sorsát és végzetét – jósolta meg a látnok, a Mirror beszámolója szerint.

Kapcsolódó írásaink