Krónika

A palacsinta tésztája miatt esett egymásnak a börtönben a szlovák alvilág két legrettegettebb figurája

A Paraméter beszámolója szerint leopoldovi börtönben kezdett el balhézni egymással a szlovák alvilág két legrettegettebb alakja, mert az egyik túl vastagnak találta az ottani menzán készített palacsintát – számolt be a Mandiner.

A palacsinta tésztája miatt esett egymásnak a börtönben a szlovák alvilág két legrettegettebb figurája
Palacsinta (képünk illusztráció)
Fotó: Northfoto

„Én ezt nem fogom megenni, a palacsintának vékonynak kell lennie!” – állítólag ezekkel a szavakkal esett neki rabtársának a váltóhamisításért lesittelt Marián Kočner, akire májusban nem sikerült rábizonyítani a nagymácsédi kettős gyilkosságot. Kočner visszavitte az ételt a börtön konyhájára, ahol éppen az életfogytiglanját töltő Mikuláš Černák teljesített szolgálatot, akivel kapcsolatban elmondható, hogy a gyilkossági ügyeinek se vége, se hossza. A portál beszámolója szerint az exmaffiafőnök viszont kissé zokon vette, hogy fegyenctársa ilyen apróság miatt elégedetlenkedik. A vita tettlegességig ugyan nem fajult, de az „étkezde hangulatát egészen feldobta” – írja a lap.

Később aztán, a naponta egyszer engedélyezett sétán Kočner és Černák állítólag hangos eszmecserét folytattak arról, hogyan kell kinéznie annak a palacsintának. Mikuláš Černák már több hónapja dolgozik a leopoldovi börtön konyháján. Ő az életfogytiglanosok osztályáról bekerült a „Esély a visszatérésre” programba, amelynek célja, hogy a rács mögött élőket segítse felkészülni arra, hogy szabadulásukkor visszatérnek a civil életbe. A besztercebányai nehézfiú 1997 óta ül a börtönben – írták.

Kapcsolódó írásaink