Krónika

Földcsuszamlásban vesztette életét 4 ember Alaszkában, köztük egy 11 éves kislány

Az állami hatóságok közlése szerint hétfőn nem sokkal este 9 óra előtt földcsuszamlás történt az alaszkai Alaska Panhandle tartományban található Wrangell város közelében, a Zimovia autópályánál, melynek következtében legkevesebb 4 ember életét vesztette, kettő pedig eltűnt – számolt be a Liner.

Földcsuszamlásban vesztette életét 4 ember Alaszkában, köztük egy 11 éves kislány
Alaszka (képünk illusztráció)
Fotó: Northfoto

A helyszínen halottnak nyilvánítottak három embert – a 44 éves Timothy Heller, a 36 éves Beth Heller és a 16 éves Mara Heller –, most pedig a 11 éves kislány holttestét emelték ki a földtömeg alól, akiről kiderült, hogy a halálos áldozatok családtagja. A 12 éves Derek Hellert és a 65 éves Otto Florschutzot jelenleg is keresik. Az alaszkai közbiztonsági minisztérium szerint három házról állapították meg, hogy közvetlenül a földcsuszamlás útvonalában van: két ház a hegyoldalon, egy pedig az autópálya oldalán. A hegyoldali ház üresen állt a katasztrófa idején – írták.

Az alaszkai DPS a hétfő esti földcsuszamlás óta több erőforrással, köztük K–9-es kutyákkal, drónokkal, hajókkal és helikopterekkel kutatta át a területet, de nem találták nyomát az eltűnteknek – tették hozzá.

Click To Unmute

Kapcsolódó írásaink