Krónika

Jelentős támogatást kaptak az egyszülős családok

Mintegy 45 millió forint értékben adományozott sportruházatot a Pro Filii Alapítvány az Egyszülős Központnak – jelentette be a két szervezet az MTI szerint szombaton, az egyszülős családoknak rendezett, Tempót váltunk! elnevezésű budapesti sportnapon.

Jelentős támogatást kaptak az egyszülős családok
Nagy Anna elmondta, hogy a 14 ezer sportruházati terméket szombaton kezdik kiosztani
Fotó: MH archív/Papajcsik Péter

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője elmondta, hogy a 14 ezer sportruházati terméket – nadrágokat, sportfelsőket, sportszárakat – szombattól kezdődően osztják ki az egyszülős családok között, segítve ezzel a sportolásukat.

Felhívta a figyelmet, hogy a felmérések szerint az egyszülős családok háromnegyede nem sportol. Hozzátette: az adat nem meglepő, hiszen az egyszülős családokban a szülőnek két ember munkáját kell ellátnia. Ugyanakkor, mondta, éppen a gyerekek miatt lenne kiemelten fontos a sport és a mozgás.

Közölte: az Egyszülős Központ számos sportprogramot biztosít a családoknak, a sportnapon többek között a gyerekek kipróbálhatták a mászófalat, a VR-szemüveges kerékpárt, az evezőpadot.

Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára is a sport és a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. A Mészáros-csoport legnagyobb karitatív szervezetének a képviseletében úgy fogalmazott: az egyszülős családok „szálszakadásig” sportoljanak, használják a jó minőségű sportruházati adományt.

Kapcsolódó írásaink