Krónika

Saját gyermekei perelték be az anyát

A nő gyermekei dührohamot kaptak, továbbá nem tudták elhinni, hogy ezt tették velük, olvasható a ripost.hu-n megjelent írásban.

Saját gyermekei perelték be az anyát
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/KTSDesign

Köztudott, hogy egyes családtagok között előszokott fordulni vita amiatt, hogy melyik gyerek mekkora részt örököljön a szüleitől. Azonban az öröklési ellentét új szintre lépett ennél a családnál.

A gyermekek beperelték saját idős édesanyjukat, hogy kezükbe vehessék az örökségét, amivel hihetetlenül kínossá tették a jövőbeli családi vacsorákat. A háromgyermekes, 70 éves anya kisebb házat akart magának vásárolni, miután utódai kirepültek a családi fészekből. A nő ezzel a kis pénzzel szerette volna fedezni az esetleges egészségügyi kiadásokat.

Az anyuka tervéről azonban gyerekei mit sem tudtak, és ez hatalmas lavinát indított el. Amikor az utódai rájöttek, hogy piacra dobja az ingatlant, dührohamot kaptak, és azzal vádolták, hogy „a családi ház eladásával megpróbálta elpusztítani gyermekkori emlékeiket és apjuk hagyatékát”.

Az anya, aki idén áprilisban írt tanácsért a nagynénjének, elárulta, hogy gyermekei azt követelték, hogy írja át nekik az ingatlant, amit ők bérbe adnának, hogy a befolyt pénzt felélhessék. A nő visszautasította az ajánlatukat, és hajthatatlan, tovább akar lépni, mivel a házban való további ott tartózkodás állandóan néhai férjére emlékezteti.

A gyerekek ezután azzal vágtak vissza, hogy ügyvédhez fordultak, annak érdekében, hogy megpróbálják törvényesen megakadályozni az eladást.

„Azt állítják, hogy ez az ő örökségük, és megpróbálom távol tartani tőlük a pénzüket. Az utolsó dolog, amit életemnek ezen a pontján akartam az volt, hogy belekeveredjek valami szörnyű családi viszályba. Teljesen visszataszítónak találom a viselkedésüket, és nem tudom elmondani, mennyire önzőek"

– mondta az idős asszony, aki hozzátette, hogy néhai férje most dühös lenne gyermekeik viselkedése miatt.

Az anya hangsúlyozta, nem akarja, ugyanakkor fontolgatja, hogy megadja magát nekik, mert békében szeretne élni, anélkül, hogy perrel fenyegetnék őt saját utódai.

Jane Green együtt érez a nővel a kialakult szörnyű helyzet miatt. De úgy gondolja, létezhet olyan megoldás, amely minden felet boldoggá tesz. Green azt javasolta, hogy adja el az ingatlant a gyerekeknek, vagy ajánlja fel, hogy segítsenek finanszírozni a házvásárlását egy havi ösztöndíj fejében, amely lehetővé teszi, hogy megélhessen – írja a Unilad.

Kapcsolódó írásaink